Σας ενημερώνουμε συνεχώς

Ανακοινώσεις

Νέα και ανακοινώσεις

11/01/2011 - Smartphones για 4G με δύο πυρήνες

 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για την εμπορική διάθεση υπηρεσιών μέσα από δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 4G (ή LTE) όπου οι ταχύτητες λήψης δεδομένων θα φθάνουν τα 100 Mbps και γιΆ αυτό και οι κατασκευαστές ετοιμάζουν τις συσκευές εκείνες που θα μπορούν να λειτουργούν σε αυτά τα δίκτυα.Αυτός ήταν και ο λόγος που στο Λας Βέγκας και στη CES 2011 υπήρξαν τόσες πολλές παρουσιάσεις νέων κινητών τηλεφώνων και δη smartphones. Πέραν του 4G, η έτερη τάση που δείχνει να κάνει την εμφάνιση της στο χώρο των smartphones είναι αυτή της χρήσης επεξεργαστών με δύο πυρήνες που προσφέρουν διπλάσια ταχύτητα ακολουθώντας τη λογική που υπάρχει και στους επεξεργαστές των προσωπικών υπολογιστών.

Στην κατηγορία των διπύρηνων smartphones ανήκουν το LG Optimus 2Χ και το Motorola Atrix, με το δεύτερο να είναι γενικώς από τις συσκευές που συγκέντρωσαν πολλά βλέμματα, λόγω και της εντοπιότητας της Motorola. Για το Optimus 2Χ είχαν γίνει ήδη γνωστές πολλές λεπτομέρειες, οπότε στο περίπτερο της LG, οι περισσότεροι πήγαν για να δουν το Optimus Black, ένα εντυπωσιακά λεπτό smartphone (πάχος 9,3 χιλιοστά) το οποίο έχει μία οθόνη 4,1 ιντσών που βασίζεται στην τεχνολογία NOVA. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει εξαιρετική φωτεινότητα, το κυριότερο πλεονέκτημα της, όμως, είναι πως η κατανάλωση ενέργειας είναι στο ήμισυ εκείνης μίας AMOLED οθόνης. Μεγάλο πλεονέκτημα σε μία εποχή όπου η αντοχή του κινητού μετρά περισσότερο από πολλά άλλα πράγματα.

HTC και Samsung επικεντρώθηκαν κυρίως στα μοντέλα που “λειτουργούν” στα δίκτυα 4ης γενιάς και είναι αξιοσημείωτο ότι η κορεατική εταιρεία είχε ένα μοντέλ, το Infuse 4G με οθόνη στις 4,5 ίντσες. Από την HTC ξεχώρισε το Thunderbolt, το οποίο προορίζεται για το LTE δίκτυο της Verizon. Μίνι έκπληξη είχαμε από τη Sony Ericsson που επέλεξε τη CES για να παρουσιάσει το Xperia Arc, ένα από τα πιο όμορφα smartphone των τελευταίων μηνών. Πάχος κάτω από τα 10 χιλιοστά, 1 GHz επεξεργαστής, 4,2 ίντσες οθόνη, Android 2.3 και κάμερα στα 8 megapixel.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που περιμένουμε να τη δούμε και από κοντά στην Ελλάδα. Smartphones παρουσίασε και η Dell και η πιο αξιοσημείωτη πρόταση είναι το Venue Pro, το οποίο έχει οθόνη 4,1 ιντσών, κάμερα στα 8 megapixel, επεξεργαστή στο 1 GHz και Android 2.2. Επίσης, αξιοπρόσεκτο ήταν και το Huawei Ideos X5, ένα μεσαίας κατηγορίας smartphone με οθόνη 3,8 ιντσών, Android 2.2, κάμερα στα 5 megapixel και επεξεργαστή στα 800 MHz. Σε όλες αυτές τις συσκευές, υπάρχει, πάντως, κάτι κοινό: ότι βασίζονται στο Google Android, το οποίο δείχνει ότι εξελίσσεται στην πλατφόρμα επιλογής των περισσότερων από τους μεγάλους κατασκευαστές. Και αυτό και αν είναι μία ενδιαφέρουσα παράμετρος.

01/10/2009 - Ασύρματη φόρτιση και όχι μόνο για το καινούργιο laptop της Dell
Η Dell κυκλοφορεί ένα λάπτοπ που αφορά επαγγελματίες με χαρακτηριστικά που δε θα συναντήσει κανείς σε άλλο λάπτοπ της αγοράς. Δεν πρόκειται απλά για ένα λεπτό φορητό με ωραίο εξωτερικό φινίρισμα και μικρές διαστάσεις. Το Latitude Z φορτίζει την μπαταρία του ασύρματα.

Η ασύρματη φόρτιση του Latitude Z μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χρόνο ίσο σχεδόν με τη φόρτιση ενός λάπτοπ με ενσύρματο φορτιστή. Ενώ εταιρείες όπως η Palm, Visteon και η Wild Charge έχουν κυκλοφορήσει ήδη ασύρματα αξεσουάρ για φόρτιση κινητών, η Dell είναι η πρώτη που έρχεται να το εφαρμόσει στο χώρο τον υπολογιστών.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό του Latitude Z είναι ότι ο χρήστης δε θα είναι υποχρεωμένος να περιμένει να φορτώσουν τα Windows για να ανοίξει τα mail , το ημερολόγιο, τις επαφές και τον browser του. Ο υπολογιστής περιλαμβάνει μια δεύτερη μικρότερου μεγέθους μητρική πλακέτα και έναν επιπλέον επεξεργαστή ARM. Έτσι, όλες οι παραπάνω εργασίες πραγματοποιούνται σε ένα μη-Windows περιβάλλον.

Η τιμή του Z ξεκινά από τα ¤ 1.999 και δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν τα χαρακτηριστικά αυτα να εμφανιστούν και σε οικειακό επίπεδο.

30/09/2009 - Για τους λάτρεις των παιχνιδιών και της Μονόπολης
Το παιχνίδι ξεκινά στις 9 Σεπτεμβρίου και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες διεξαγωγής του. Όλα δείχνουν πάντως ότι η Hasbro, δημιουργός του αρχικού παιχνιδιού, θέλει να μετατρέψει τη Monopoly σε ένα multiplayer online παιχνίδι με ονομασία Monopoly City Streets. Ο σκοπός του παιχνιδιού για όσους δε τον γνωρίζουν είναι απλός, παίζετε για να νικήσετε τους φίλους σας και να γίνετε ένας μεγιστάνας ακινήτων όπου στη κατοχή σας θα έχετε δρόμους, πολυκατοικίες, ξενοδοχεία ενώ θα εισπράττετε ενοίκια σε όσους "πέφτουν" πάνω σε αυτά.

Το Monopoly City Streets βασίζεται στη τεχνολογία των Google Maps ενώ όλα τα τρισδιάστατα κτίρια που θα υπάρχουν στο παιχνίδι έχουν σχεδιαστεί με το Google SketchUp. Η επίσημη ανάμειξη της Google δεν έχει αποσαφηνιστεί, κάτι που θα μάθουμε αύριο όταν και θα κάνει τα επίσημα εγκαίνια το νέο παιχνίδι.

10/08/2009 - Η Microsoft σχεδιάζει την εφαρμογή του HTML 5 στον Internet Explorer
Ύστερα από αρκετά χρόνια έντονη κριτικής κατασκευαστών browser και σχεδιαστών ιστοσελίδων, η Microsoft αποφάσισε να ενσωματώσει στον Internet Explorer το πρότυπο HTML 5. Διανύοντας μια περίοδο αρκετών χρόνων όπου ο browser της είχε μείνει αρκετά πίσω, φαίνεται πως είναι ικανή να ανταγωνιστεί τις ήδη υπάρχουσες λύσεις με την έλευση του IE7 και ΙΕ8. Το HTML 5 φέρνει νέα χαρακτηριστικά αλλά και πολλές βελτιώσεις και ήδη υποστηρίζεται μερικώς από τη Google, Mozilla και Apple.

03/08/2009 - Επιτέλους γάμος για Microsoft και Yahoo!
Ανακοινώθηκε και επίσημα η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Microsoft και Yahoo! με πρώτο πεδίο εφαρμογής το χώρο των μηχανών αναζήτησης και της διαδικτυακής διαφήμισης. Συγκεκριμένα η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, με το όνομα Bing, θα εγκατασταθεί στο site της Yahoo!. Με τη σειρά της η Yahoo! θα λειτουργήσει ως εμπορικό τμήμα για τις online δραστηριότητες της Microsoft. Το βασικό κίνητρο για τη συμφωνία αυτή είναι η ανάγκη για δημιουργία ενός υπολογίσιμου ανταγωνισμού απέναντι στη Google, η οποία έως σήμερα έχει την απόλυτη κυριαρχία στο χώρο.

16/07/2009 - Το νέο λειτουργικό σύστημα της Google
Η Google βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης ενός καινούριου λειτουργικού συστήματος, προκαλώντας ανοιχτά τα Windows της MicrosoftΌπως δήλωσε η εταιρεία, τα netbooks που θα ενσωματώνουν το νέο της OS, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στα μέσα του 2010, ενώ όπως τόνισε στο επίσημο blog της: "Η ταχύτητα, η απλότητα και η ασφάλεια θα είναι οι κύριοι γνώμονες πάνω στους οποίους θα βασίζεται το Google Chrome OS".

Σε μια ακόμα δήλωσή της, η Google αποκάλυψε ότι πολλές από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές της έχουν εξέλθει πλέον από τις δοκιμαστικές ή beta φάσεις. Παραδείγματος χάριν, το Gmail έφερε την ετικέτα beta για διάστημα περίπου πέντε χρόνων. Η απόφαση αυτή, να διαθέσει τις επίσημες εκδόσεις, πάρθηκε αφού οι εφαρμογές αυτές έφτασαν στο στάδιο ολοκλήρωσης.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι παραπάνω από 1.75 εκατομμύρια εταιρείες χρησιμοποιούν τις εφαρμογές της Google.

11/06/2009 - 5 τρόποι για να κάνετε τον υπολογιστή σας πιο γρήγορο

Μικρές συμβουλές για να κάνετε τον υπολογιστή σας πιο γρήγορο δίνει η Microsoft στο επίσημο site της.

Ακολουθήστε αυτό το link και δεν θα χάσετε.

05/06/2009 - wolframalpha.com και έχεις έναν Browser που σου απαντάει ακριβώς σε αυτό που ρωτάς
Στη διάθεση του διαδικτυακού κοινού τέθηκε το WolframAlpha.com, μια «μηχανή υπολογιστικής γνώσης» που υπόσχεται να φέρει επανάσταση: Σε αντίθεση με τη μηχανή της Google, η οποία παραπέμπει σε ιστοσελίδες όπου ο χρήστης μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει, το Wolfram Alpha προσφέρει άμεσες απαντήσεις.Για παράδειγμα: Αν ο χρήστης εισαγάγει τους όρους «mountain Οlympus height» (ύψος όρους Όλυμπος), το Wolfram Alpha δίνει το ύψος του βουνού (2.919 μέτρα), καθώς και την ατμοσφαιρική πίεση και τη θερμοκρασία στο υψόμετρο αυτό. Ενημερώνει επίσης ότι όρος με την ονομασία Όλυμπος υπάρχει και στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

Ανακοινώσεις

11/01/2011 - Smartphones για 4G με δύο πυρήνες
Περισσότερα...

01/10/2009 - Ασύρματη φόρτιση και όχι μόνο για το καινούργιο laptop της Dell
Περισσότερα...

30/09/2009 - Για τους λάτρεις των παιχνιδιών και της Μονόπολης
Περισσότερα...

10/08/2009 - Η Microsoft σχεδιάζει την εφαρμογή του HTML 5 στον Internet Explorer
Περισσότερα...

03/08/2009 - Επιτέλους γάμος για Microsoft και Yahoo!
Περισσότερα...

16/07/2009 - Το νέο λειτουργικό σύστημα της Google
Περισσότερα...

11/06/2009 - 5 τρόποι για να κάνετε τον υπολογιστή σας πιο γρήγορο
Περισσότερα...

05/06/2009 - wolframalpha.com και έχεις έναν Browser που σου απαντάει ακριβώς σε αυτό που ρωτάς
Περισσότερα...

Πρόσφατες δουλειές

Rousis-Systems
Ιστοσελίδα

Επισκέψη website »


DMY Δίκτυο Μεσιτικών Υπηρεσιών
Ιστοσελίδα

Επισκέψη website »


ΔΕΟΠΛΑΣΤ
Ιστοσελίδα

Επισκέψη website »


Spacelights
Ιστοσελίδα

Επισκέψη website »