Σας ενημερώνουμε συνεχώς

Ανακοινώσεις

Νέα και ανακοινώσεις

11/01/2011 - Smartphones για 4G με δύο πυρήνες

 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για την εμπορική διάθεση υπηρεσιών μέσα από δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 4G (ή LTE) όπου οι ταχύτητες λήψης δεδομένων θα φθάνουν τα 100 Mbps και γιΆ αυτό και οι κατασκευαστές ετοιμάζουν τις συσκευές εκείνες που θα μπορούν να λειτουργούν σε αυτά τα δίκτυα.Αυτός ήταν και ο λόγος που στο Λας Βέγκας και στη CES 2011 υπήρξαν τόσες πολλές παρουσιάσεις νέων κινητών τηλεφώνων και δη smartphones. Πέραν του 4G, η έτερη τάση που δείχνει να κάνει την εμφάνιση της στο χώρο των smartphones είναι αυτή της χρήσης επεξεργαστών με δύο πυρήνες που προσφέρουν διπλάσια ταχύτητα ακολουθώντας τη λογική που υπάρχει και στους επεξεργαστές των προσωπικών υπολογιστών.

Στην κατηγορία των διπύρηνων smartphones ανήκουν το LG Optimus 2Χ και το Motorola Atrix, με το δεύτερο να είναι γενικώς από τις συσκευές που συγκέντρωσαν πολλά βλέμματα, λόγω και της εντοπιότητας της Motorola. Για το Optimus 2Χ είχαν γίνει ήδη γνωστές πολλές λεπτομέρειες, οπότε στο περίπτερο της LG, οι περισσότεροι πήγαν για να δουν το Optimus Black, ένα εντυπωσιακά λεπτό smartphone (πάχος 9,3 χιλιοστά) το οποίο έχει μία οθόνη 4,1 ιντσών που βασίζεται στην τεχνολογία NOVA. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει εξαιρετική φωτεινότητα, το κυριότερο πλεονέκτημα της, όμως, είναι πως η κατανάλωση ενέργειας είναι στο ήμισυ εκείνης μίας AMOLED οθόνης. Μεγάλο πλεονέκτημα σε μία εποχή όπου η αντοχή του κινητού μετρά περισσότερο από πολλά άλλα πράγματα.

HTC και Samsung επικεντρώθηκαν κυρίως στα μοντέλα που “λειτουργούν” στα δίκτυα 4ης γενιάς και είναι αξιοσημείωτο ότι η κορεατική εταιρεία είχε ένα μοντέλ, το Infuse 4G με οθόνη στις 4,5 ίντσες. Από την HTC ξεχώρισε το Thunderbolt, το οποίο προορίζεται για το LTE δίκτυο της Verizon. Μίνι έκπληξη είχαμε από τη Sony Ericsson που επέλεξε τη CES για να παρουσιάσει το Xperia Arc, ένα από τα πιο όμορφα smartphone των τελευταίων μηνών. Πάχος κάτω από τα 10 χιλιοστά, 1 GHz επεξεργαστής, 4,2 ίντσες οθόνη, Android 2.3 και κάμερα στα 8 megapixel.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που περιμένουμε να τη δούμε και από κοντά στην Ελλάδα. Smartphones παρουσίασε και η Dell και η πιο αξιοσημείωτη πρόταση είναι το Venue Pro, το οποίο έχει οθόνη 4,1 ιντσών, κάμερα στα 8 megapixel, επεξεργαστή στο 1 GHz και Android 2.2. Επίσης, αξιοπρόσεκτο ήταν και το Huawei Ideos X5, ένα μεσαίας κατηγορίας smartphone με οθόνη 3,8 ιντσών, Android 2.2, κάμερα στα 5 megapixel και επεξεργαστή στα 800 MHz. Σε όλες αυτές τις συσκευές, υπάρχει, πάντως, κάτι κοινό: ότι βασίζονται στο Google Android, το οποίο δείχνει ότι εξελίσσεται στην πλατφόρμα επιλογής των περισσότερων από τους μεγάλους κατασκευαστές. Και αυτό και αν είναι μία ενδιαφέρουσα παράμετρος.

Ανακοινώσεις

11/01/2011 - Smartphones για 4G με δύο πυρήνες
Περισσότερα...

01/10/2009 - Ασύρματη φόρτιση και όχι μόνο για το καινούργιο laptop της Dell
Περισσότερα...

30/09/2009 - Για τους λάτρεις των παιχνιδιών και της Μονόπολης
Περισσότερα...

10/08/2009 - Η Microsoft σχεδιάζει την εφαρμογή του HTML 5 στον Internet Explorer
Περισσότερα...

03/08/2009 - Επιτέλους γάμος για Microsoft και Yahoo!
Περισσότερα...

16/07/2009 - Το νέο λειτουργικό σύστημα της Google
Περισσότερα...

11/06/2009 - 5 τρόποι για να κάνετε τον υπολογιστή σας πιο γρήγορο
Περισσότερα...

05/06/2009 - wolframalpha.com και έχεις έναν Browser που σου απαντάει ακριβώς σε αυτό που ρωτάς
Περισσότερα...

Πρόσφατες δουλειές

Rousis-Systems
Ιστοσελίδα

Επισκέψη website »


DMY Δίκτυο Μεσιτικών Υπηρεσιών
Ιστοσελίδα

Επισκέψη website »


ΔΕΟΠΛΑΣΤ
Ιστοσελίδα

Επισκέψη website »


Spacelights
Ιστοσελίδα

Επισκέψη website »